Logo Logo

"Redescoperă cea mai bună versiune a ta!"

Detalii Competitie


Cross Duathlon “Duatlonul Haiducilor"
Editia 2

Data: 01 Iulie 2017

Locatie: Dealul Negru - Muntii Calimani


Duatlonul Haiducilor editia 2

Duatlonul Haiducilor Editia a II-a este o competitie sportiva ce combina alergarea montana cu ciclismul montan intr-o zona spectaculoasa a tarii noastre. Acest concurs prietenesc aduna participanti din toate colturile tarii, la aceasta editie venind si sportivii Lotului National de Cross Triatlon al Romaniei, pentru care aceasta competitie este prioritara ca pregatire si selectie in vederea participarii la Campionatele Europene de Cross Triathlon si Cross Duathlon din 25-30 Iulie organizate la Targu Mures.

Duatlonul Haiducilor se adreseaza tuturor sportivilor, atat amatori cat si de performanta! Premierea se va face separat pentru sportivii amatori!

Competitia se desfasoara in aceeasi locatie ca si anul trecut, in apropierea satului Cusma, Judetul Bistrita-Nasaud, la Dealul Negru - Muntii Calimani.

De aceasta data vom avea 3 probe tocmai pentru a reusi sa indeplinim cerintele tuturor participantilor, acestea fiind:

  • Standard: 8 km Cross Country Run + 25 km MTB + 4 km Cross Country Run
  • Sprint: 3 km Cross Country Run + 10 km MTB + 1.5 km Cross Country Run
  • Team*: 12 km Cross Country Run si 25 km MTB

Observație:

Participantii de la proba Team concureaza in echipe de cate 2 (masculin, feminin sau mixt), timpul total per echipa calculandu-se astfel: T1+T2=Tfinal (alergator 12 km = T1; ciclist 25 km = T2)


Taxa de Participare:

  • 100 RON intre 10 Februarie - 30 Aprilie pentru probele Standard si Sprint
  • 140 RON după 01 Mai pentru probele Standard si Sprint *
  • 80 RON / persoana intre 10 Februarie - 30 Aprilie pentru proba Team
  • 100 RON / persoana după 01 Mai pentru proba Team *

Notă:

Având în vedere că acest concurs este înscris în Calendarul Intern al Federaţiei Române de Triatlon este nevoie ca la ridicarea kit-ului de participare să se achite către reprezentantul FRTRI taxa pentru legitimare, în cazul concurenţilor nelegitimaţi la federaţie.

  • 10 RON legitimare / 1 zi
  • 50 RON legitimare / 1 an

* După data de 31 Mai se pot face înscrieri atât online cât şi la locul de desfăşurare al concursului, dar va exista riscul ca cel înscris să nu primească tricoul oficial al competiţiei! Acesta va fi trimis ulterior la adresa participantului. Acelaşi risc există şi în cazul celor înscrisi pe listă la timp, dar fără plata efectuată pâna la 31 Mai 2017.

Taxa se plateste prin virament bancar doar dupa inregistrarea online!

Tot atunci veti primi pe adresa de e-mail toate detaliile despre aceasta.

În caz de neprezentare, sumele achitate nu se pot returna decât în situaţii speciale, având în vedere cheltuielile de organizare.

Premii in valoare totala de 8000 RON!

Premierea se face la General!


Descriere trasee:

ATENŢIE!

Cine doreşte să testeze traseul de Cross Duathlon pe bicicletă e nevoie să ne anunţe pentru a merge în grup organizat!
Altfel, accesul celor ce vor să testeze acea zonă fiind permis doar pe perioada competiţiei, în ziua de 01 Iulie 2017!
O porţiune a traseului STANDARD de bicicletă este prin Situl Natura 2000, ZONĂ DE LINIŞTE A ANIMALELOR SĂLBATICE STRICT PROTEJATĂ, nefiind traseu turistic marcat.

Startul se va da din apropierea bazelor de elicopter din apropierea cabanei Dealu Negru.

Proba Standard începe cu o alergare în buclă de 8km la dreapta în coborâre spre Pietriş prin păşunea Scheredei După trecerea prin PA 1 începe urcarea prin Pădurea Scheredei până în punctul de tranziţie A, aflat lângă zona de Start / Finish. De aici se continuă cu traseul de bicicletă (MTB) de 25 km, distanţa constând din două ture de 12,5 km.. Tura începe cu o coborâre, după aproximativ 500m intrându-se la dreapta pe drumul forestier Caldu urmând o porţiune tehnică scurtă prin pădure. Se intră pe drumul forestier Buduşel traversând un pârâu, urmând o coborâre până la intersecţia cu drumul forestier Blidireasa pe care se contiuă aproximativ 1 km. Din drumul forestier se coboară brusc la stânga prin păşune până la intrarea în satul Cuşma de unde urmează urcarea de aproximativ 5 km până la Start / Finish pe drumul forestier Dealu Negru. Ajunşi în punctul de pornire se repetă traseul

La terminarea distanţei de bicicletă, aceasta lăsându-se în aceeaşi zonă de tranziţie A, cursa se va încheia cu o ultimă alergare pe distanţa de 4 km cu întoarcerea în zona Start / Finish.

Proba Sprint începe cu o alergare de 3 km formată din 2 ture de 1,5 km în direcţia cabanei Dealu Negru cu întoarcere în zona Start / Finish, apoi se intră în zona B de tranziţie de unde se continuă cu traseul de bicicletă (MTB) de 10 km alcătuit şi acesta din 2 ture de 5 km. Turele constând din aceeaşi coborâre de 500m a traseului probei Standard urmată de intrarea la dreapta pe drumul forestier Caldu. După aproximativ 1 km se coboară la stânga până la intersecţia cu drumul forestier Dealu Negru, de aici traseul continuându-se tot la stânga în urcare spre zona Start / Finish de unde urmează încă o tură. La terminarea distanţei de bicicletă, aceasta lăsându-se în aceeaşi zonă B de tranziţie, cursa se încheie cu o ultimă tură de alergare de 1,5 km înspre cabana Dealu Negru cu întoarcere în zona Start / Finish.

La Proba Team alergătorul va parcurge distanţa de 12 km urmând trasele de alergare de la proba Standard, iar ciclistul va parcurge distanţa de 25 km urmând traseele de bicicletă de la aceeaşi probă Standard.

Startul şi Finish-ul probelor de concurs sunt în acelaşi loc.

Cronometrarea concurenţilor se va face electronic, rezultatele fiind afişate la scurt timp după terminarea concursului