Logo Logo

"Redescoperă cea mai bună versiune a ta!"

Festival Triatlon Colibița Ediția 2


Detalii Eveniment

Data: 13-15 Iulie 2018

Locație: Colibița


Triathlon

Festival Triatlon Colibiţa Ediţia a 2-a, un weekend de triatlon pe lacul Colibița și în Munții Călimani. Vor fi trei zile în care triatlonul românesc va avea reședința în județul Bistrița-Năsăud oferind un spectacol unic în care protagoniștii vor fi atât copiii cât și adulții, atât sportivii amatori cât și sportivii de performanță, iar organizatorii și de această dată, întreaga echipă ACS Triatlon Bistrița susținută de parteneri și sponsori.

Federația Română de Triatlon a inclus acest eveniment în circuitele naționale din Cupa României 2018 pentru competițiile de Cross Triathlon ca etapa a 3-a si competițiile de Triathlon ca etapa a 4-a , în ambele circuite concursurile noastre fiind etape Premium.

În mare parte Festival Triatlon Colibița se adresează sportivilor amatori având în vedere că ambele competiții pentru adulți au ca probe, pe lângă distanța olimpică adresată sportivilor experimentați, distanțe de sprint și super sprint special introduse pentru începători! S-a eliminat proba de ștafetă (echipă) pentru competiția de Cross Triathlon din 14 Iulie din motiv că dorim ca fiecare participant să aibă curajul de a parcurge individual distanțele probei alese trecând linia de sosire cu bucuria deplină că a participat la Triatlon Colibița, un concurs în care este vorba despre curaj, voință, putere. Cei ce doresc să participe în echipă își vor putea îndeplini această dorință în 15 Iulie, la competiția de șosea.

Concursurile se desfășoară după regulile Uniunii Internaționale de Triatlon şi Regulamentul intern al Federaţiei Române de Triatlon fiecare competiție pentru adulți având următoarele probe, astfel:

14 Iulie 2018 - Cross Triathlon (ciclism montan și alergare montană)

 • Standard: 1000 m inot + 22 km MTB + 7 km Cross Country Run
 • Sprint: 500 m inot + 10 km MTB + 5 km Cross Country Run
 • Super Sprint: 250 m inot + 5 km MTB + 3 km Cross Country Run

15 Iulie 2018 - Triathlon (ciclism de șosea și alergare de șosea)

 • Standard: 1500 m inot + 4 x 10 km Bike + 6 km Run
 • Team: 1500 m inot / 4 x 10 km Bike / 6 km Run


Triathlon Bike (10km) Harta Triatlon Colibiţa Ed.2
Triathlon Bike (10km) elevația traseului Harta Triatlon Colibiţa Ed.2
Triathlon Run (6km) Harta Triatlon Colibiţa Ed.2
Triathlon Run (6km) elevația traseului Harta Triatlon Colibiţa Ed.2

ATENȚIE! Datorită lucrărilor de reamenajare a stațiunii Colibița e posibilă întâmpinarea unor scurte porțiuni de macadam, așa că vă rugăm să tineți cont de aceasta în alegerea încălțămintei.

ATENȚIE! Din motive de siguranță ce vizează participanții, traseele și distanțele pot suferi modificări ulterioare!

Observaţii:

Participanţii la categoriile de vârstă 14-16 respectiv 17-19 ani pot participa doar la probele Sprint și Super Sprint din cadrul competiției de Cross Triathlon din 14 Iulie!

Participanții de la proba Team din cadrul competiției de Triathlon din 15 Iulie concurează în echipe de câte 2 sau 3, obligatoriu mixt, sub formă de ștafetă prin predare de CIP-uri.

13 Iulie 2018 - Cross KIDS Triathlon

Competiția prietenească de copii din 13 Iulie va fi o premieră pentru județul Bistrița-Năsăud, fiind primul concurs de Cross Triathlon pentru copii din istoria județului și a lacului Colibița!

Astfel ca, fiecare participant, băiat sau fată, ce are vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani și știe să înoate, să pedaleze cu bucurie bicicleta de munte și adoră să alerge în aerul curat de munte este invitat să participe GRATUIT la Cross KIDS Triathlon fiind susținut de părinți, bunici și prieteni.

Concursul se desfășoară după regulile Uniunii Internaționale de Triatlon și Regulamentul intern al Federației Române de Triatlon având următoarele probe în funcție de categoria de vârstă:

 • 9-10 ani: 100m inot + 3km MTB + 400m Cross Country Run
 • 11-12 ani: 150m inot + 4km MTB + 600m Cross Country Run
 • 13 ani: 200m inot + 5km MTB + 800m Cross Country Run

Taxe de participare Cross Triathlon 14 Iulie și Triathlon 15 Iulie:

 • 120 RON între 15 Martie - 14 Aprilie pentru probele Standard, Sprint și Super Sprint
 • 150 RON între 15 Aprilie - 14 Mai pentru probele Standard, Sprint și Super Sprint
 • 200 RON între 15 Mai - 14 Iunie pentru probele Standard, Sprint și Super Sprint
 • 250 RON între 15 Iunie - 30 Iunie pentru probele Standard, Sprint și Super Sprint
 • 300 RON între 01 Iulie - 13 Iulie pentru probele Standard, Sprint și Super Sprint
 • 90 RON / persoană intre 15 Martie - 14 Aprilie pentru proba Team din 15 Iulie
 • 120 RON / persoană intre 15 Aprilie - 14 Mai pentru proba Team din 15 Iulie
 • 150 RON / persoană intre 15 Mai - 14 Iunie pentru proba Team din 15 Iulie
 • 180 RON / persoană intre 15 Iunie - 30 Iunie pentru proba Team din 15 Iulie
 • 210 RON / persoană intre 01 Iulie - 13 Iulie pentru proba Team din 15 Iulie

ÎN ZIUA CONCURSULUI NU SE FAC ÎNSCRIERI !

NOTĂ: În caz de neprezentare, sumele achitate nu se pot returna, având în vedere cheltuielile de organizare. Pentru a nu pierde taxa de înscriere, în caz că nu mai reușiți să veniți la concurs, aveți posibilitatea de a-i acorda unei cunoștințe înscrierea la concurs!

ATENȚIE!

Cei înregistrați dar fără plata efectuată în maxim 24 de ore de la înscrierea on-line nu vor fi adăugați pe lista participanților și vor fi nevoiți să completeze o nouă înregistrare pentru a putea fi validați.

Taxa se plătește prin virament bancar doar după înregistrarea online, când veți primi un e-mail de confirmare cu toate detaliile necesare!

Pentru aceasta, vă rugam COMPLETAȚI CU ATENȚIE ADRESA DUMNEAVOASTRĂ DE E-MAIL !

Caută cazare.

 

Având în vedere că acest eveniment este înscris în circuitele naţionale ale Cupei Romaniei CTS și RTS este nevoie ca la ridicarea kit-ului de participare să se achite către reprezentantul FRTRI taxa pentru legitimare în cazul concurenţilor nelegitimaţi la federaţie:

 • 10 RON legitimare / 1 zi
 • 50 RON legitimare / 1 an

Premierea se face pe categorii de vârstă, vârsta minimă de participare la concursurile din 14 Iulie fiind de 14 ani, iar din 15 Iulie de 20 ani.
Ocupanții primelor 5 locuri de la proba Standard individual, OPEN masculin și OPEN feminin, vor fi premiați în bani conform Regulamentului CTS Premium și RTS Premium al FRTRI.

Primele 3 locuri de la celelalte probe și categorii de vârstă, atât individual cât și ștafeta, vor fi premiate doar cu medalie și diplomă.

Spor în antrenamente și ne vedem la linia de sosire!

Echipa ACS Triatlon Bistrița