PPTS ACSTB Redescoperă cea mai bună versiune a ta!

Detalii Lamaze

Tehnica Lamaze este o tehnică de pregătire pentru naştere dezvoltată în anii 1940 de către medicul obstetrician francez Dr. Ferdinand Lamaze, că alternativă la utilizarea intervenţiilor medicale în timpul travaliului.

Dr. Lamaze a fost influenţat de practicile de naştere sovietice, care implicau tehnici de respiraţie şi relaxare, sub suprevegherea unei moaşe.

Metoda Lamaze a câştigat în popularitate în Statele Unite ale Americii după ce Marjorie Karmel a scris despre experienţa ei în cartea publicată în anul 1959, "Thank You, Dr. Lamaze“. Mai târziu în 1960 împreună cu Elisabeth Bing a fost înfiinţată o organizaţie non-profit sub denumirea de Asociaţia Americană de Psihoprofilaxie în Obstetrică (ASPO); spre sfârşitul anillor 1970 a devenit cunoscută sub denumirea de Lamaze iar astăzi numele organizaţiei a fost schimbat în Lamaze Internaţional Inc., datorită depăşirii graniţelor Statelor Unite. Misiunea Lamaze este aceea de a promova, a susţine şi a proteja naşterea normală prin educaţie şi susţinere.


Lamaze Internaţional este singurul curs recunoscut de OMS Filozofia Lamaze